Tom rijdt zijn eerste toertocht

Tom rijdt zijn eerste toertocht
Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - Met zoveel meer honger Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Tussen de koeien en de patatten Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe

Ik ben Tom en ben 11 jaar. Mijn favoriete sport is atletiek. Sinds vorig jaar heb ik een koersfiets. Af en toe maak ik een fietstocht met mijn ouders.  

Mijn vriend Stan nodigde me uit om samen naar de Flanders Kids Tour in Wilsele te gaan, een toertocht voor kinderen. Hij doet aan wielrennen in een club.

Ik twijfelde. Ik had helemaal nog niet veel gereden en vroeg me af of ik wel 25km zou kunnen afleggen. Ik liet me toch overtuigen. 

We vertrokken thuis met grijze wolken en lichte regen. Bij aankomst in Wilsele stopte de regen. Precies op tijd. Het behendigheidsparcours stond al klaar. Twee trainers leidden ons rond langs de hindernissen. Het zag er best wel indrukwekkend uit: tussen kegels slalommen, onder boogjes rijden, een voorwerp opnemen en weer neerleggen, stoppen voor een balkje. 

Stan ging voor en dan volgde ik. Dat ging goed. Naarmate ik meer oefende lukte het steeds beter. Ik was best trots op mijn prestatie. 

Na een tijdje oefenen op het behendigheidsparcours startten we voor de toertocht. De volgwagen stond klaar, de trainers maakten enkele afspraken over de veiligheid met ons en mijn familie wuifde me uit. We waren vertrokken! Ik voelde me een echte wielrenner.

Tijdens de tocht volgde ik de afstand op mijn kilometerteller en vond het fijn om af te tellen: al 6km ver, 13 km, 20 km. Toen wist ik dat ik het zou halen! Het ging eigenlijk heel goed. Ik kreeg tips over schakelen en over mijn houding. We kwamen langs rustige wegen en de te volgen weg was goed aangeduid met pijltjes. Stan en ik fietsten op de meeste stukken gezellig naast elkaar. Bij gevaarlijke punten stond nog eens een extra waarschuwing. 

 

Aan de aankomst stonden de organisatoren en enkele wielertoeristen ons op te wachten. We kregen luid applaus en felicitaties. Ik had het gehaald! Wow! Dat voelde goed. Ik voelde me net Tom Boonen!

Na afloop kregen we nog een geschenkje en trakteerde organisator WTC Wilsele-Putkapel ons op een drankje.
Het was een leuke kennismaking met wielrennen! 

Meer info over de Flanders Kids Tour vind je op de website van Wielerbond Vlaanderen. Er staan verschillende toertochten op de kalender, zowel wegritten als mountainbiketochten.

Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - Met zoveel meer honger Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Tussen de koeien en de patatten Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x