Girlpower - Tussen de koeien en de patatten

Girlpower - Tussen de koeien en de patatten
Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Tom rijdt zijn eerste toertocht Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - Met zoveel meer honger Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe

Uitbergen. 

- Waar?
Awel Uitbergen.
- Waar ligt da boerengat?!
Bij Berlare, Oost-Vlaanderen. (wist ik na enige raadpleging van Google Maps te zeggen)

Ja ja, eindelijk was het moment aangebroken dat ik weer kon gaan crossen. Al een paar wedstrijden waren de revue gepasseerd, maar pasten nooit in mijn agenda. Uitbergen was zo eentje dat wél paste. En blij dat ik was. Een week lang keek ik er met volle goesting naar uit. Het gedacht dat ik weer dadelijk het veld in ging duiken maakte me enorm gelukkig.

Veld induiken kan je achteraf gezien best wel letterlijk nemen. Want hoewel ik Uitbergen helemaal niet ken (en ‘boerengat’ maar een veronderstelling was bij de mensen waar ik de plaatsnaam bekend maakte) had het er toch alle schijn van weg.

De inschrijving bevond zich in een schuur. Twee grote velden vormden samen het parcours. Een grote weide waar je meer kans had om in een koeienvlaai te trappen dan in het slijk dat zich gevormd had, en een ander veld waar nog niet zo lang geleden een of ander gewas was ontnomen van zijn plaats. Geweldig. Ik ging letterlijk tussen de koeien en de patatten koersen.

Ook het weer besloot er een prachtige dag van te maken. Al die weken bleef het lekker warm nazomeren. Een wintervest had ik nog niet uit mijn kleerkast moeten halen. Wel ja, tot afgelopen zaterdag dus. Alsof de weergoden hun frank ineens hadden laten vallen, en uiteraard moesten ze die schade uitgerekend zaterdag inhalen. Met als gevolg: alles er op en er aan. Koude, regen, wind en om alles nog een finishing touch te geven, wat hevige hagelbuien

De start was gegeven en ik was uitzonderlijk goed weg. Ik kon me in het wiel zetten van Jolien Verschueren. Wauw dacht ik, dat wiel moet ik blijven volgen!

Nog geen halve ronde later was nummer 30, Mieke Docx, al piepedood. Ik had het moeten weten dat het niet logisch zou zijn dat ik na mijn winterrust meteen een Jolien Verschueren zou kunnen volgen. Maar het verstand komt wel met de jaren zeker? 

Ik mag trouwens ook van geluk spreken dat ik de grond kuste op een plaats waar de koeien nog geen behoefte hadden gehad iets achter te laten. Jawel, ik heb de grond van dichtbij gezien. Maar meer dan een paar blauwe plekken heb ik er niet aan overgehouden. Uiteindelijk werd ik voorlaatste, helemaal niet wat ik had gehoopt van mijn eerste cross. Maar ergens wel begrijpelijk.

Al bij al was het toch wel een leuke ervaring. Het is niet zo dat ik iets heb tegen dit soort van wedstrijden hé. Nee, ik hou van de simpelheid die de cross nog altijd met zich meebrengt. En dan is zo’n speciale, simpele locatie iets dat ik enorm gezellig en leuk vind. 

Naast mijn avontuurtje in het veld is er dit weekend ook iets nieuws uit de grond gestampt. Namelijk een klein maar gezellig supportersclubje! Je kan mij vanaf nu ook volgen via een supporterspagina op Facebook. (https://www.facebook.com/SupportersMiekeDocx) Daarbuiten zijn er ook leuke (roze) T-shirts ontworpen. Of dit idee wordt doorgewerkt naar een kleinschalig verkoopje hangt van jullie enthousiasme af. Ik ben immers geen Sven Nys of Tom Boonen.

Bij deze wil ik de twee personen danken die dit alles hebben mogelijk gemaakt en voor de T-shirts en supporterspagina hebben gezorgd.

Anneleen en Graciënne, dankjewel, jullie zijn top!

12283242_797384827038293_68690795_n.jpg

Als je graag op de hoogte blijft van mijn blogberichten of een vraagje hebt mag je me altijd contacteren via mail (mieke.docx@hotmail.com) of via mijn Facebook-account (https://www.facebook.com/MiekeDocx). Je kan mij ook volgen op Twitter (https://twitter.com/MiekeDocx).

 

Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Tom rijdt zijn eerste toertocht Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - Met zoveel meer honger Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x