Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit

Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit
Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Tom rijdt zijn eerste toertocht Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - Met zoveel meer honger Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Tussen de koeien en de patatten Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe

19 april 2016

Nog nooit heb ik mijn schaafwonden zo snel weten genezen. Mijn lichaam wou duidelijk niet te lang stilzitten. Al snel voelde ik me weer helemaal fit. Dat bleek dan ook uit mijn afgelopen woensdagtraining. Een week en twee dagen na mijn val, had ik een gevoel op de fiets te pakken dat ik al lang niet meer had ervaren.  

Die fantastische woensdagtrainingen… Trainingen met een grote toffe groep mannen (en vrouwen) aan een gemiddelde dat soms het koersgemiddelde overstijgt. Een moment waar ik evenveel naar uitkijk als naar een wedstrijd zelf. Dankzij die trainingen ben ik gegroeid en groei ik nog steeds. Dat ik die afgelopen woensdag dan ook thuis kwam met het gevoel dat ik nog bergen kon verzetten, was een goed teken. 

Want na wat pech begin je toch te twijfelen: ‘Waar sta ik?’, ‘Ben ik wel goed genoeg?’. Die eerste keer van het seizoen de finish bereiken is dan ook van cruciaal belang. Eenmaal die bereikt kan je met een gerust gevoel verder. Maar dat moment kwam maar niet. Ik kreeg vaak te horen dat ik al veel pech had gehad, dat het maar niet wou meezitten, enzovoort. Dan moet je sterk zijn in jezelf en dat ontkennen. Anders kruipt dat in de benen.

Haaltert. Daar moest het voor mij. Al was ik toch nog niet 100% zeker van mijn conditie. Die 10 minuten voor de start waren dan ook zenuwslopend. Normaal zie je mij al lachend voor de start met hier en daar een dom grapje. Nu was ik muisstil. Mijn buik had een raar gevoel. ‘Komaan laat ons hier gewoon starten’, dacht ik continu bij mezelf. Het leken wel de langste 10 minuten van mijn leven. Maar het startschot dat uiteindelijk volgde bleek geen opluchting te zijn... 

Ik was helemaal niet bang geweest voor mijn conditie, merkte ik meteen. Ik was bang om terug in dat peloton te rijden. Bang om terug te vallen. Ik had al die tijd mezelf wijs gemaakt dat mijn val geen gevolgen ging hebben voor mijn vertrouwen in het peloton. Dat bleek één grote leugen om mezelf te beschermen. Die eerste minuten van de wedstrijd spookte er dan ook van alles door mijn hoofd. Ik mocht niet nog eens tegen de grond gaan. 

Angst is een raar beestje. Dat heb je gewoon niet in de hand. Maar naarmate de eerste ronde vorderde, kroop dat beestje weer wat terug onder zijn steen. En om dat ‘beest angst’ helemaal de kop in te drukken, besloot ik op het einde van de ronde mij op kop te zetten. ‘Weg er mee’ dacht ik en ik hoorde de omroeper mijn naam afroepen: ‘en het peloton passeert onder leiding van Mieke Docx, een jonge dame uit Lier.’

Angst? Wat was dat? Opnieuw vol vertrouwen ging ik de afdaling in. De wedstrijd vloog voorbij. Ik genoot weer van mijn wedstrijd. Iets dat al zo lang geleden was. Ik leek mijn benen zelfs niet te voelen. Ik telde af. De finish kwam dichter en dichter bij. Pas nadat we de laatste ronde waren ingegaan leken mijn benen te beseffen dat ik al meer dan twee uur aan het koersen was. Iets dat ze niet meer gewoon waren.

Op 500 meter van de finish heb ik het peloton dan ook laten begaan. Ik was gelukkig. Met een grote glimlach op het gezicht heb ik die laatste beklimming gereden. Het leek de makkelijkste beklimming van mijn seizoen.

Maar het was mijn langste wedstrijd ooit. Mijn wedstrijd die al weken, maanden aan het duren was. Die eindelijk daar, aan die finish in Haaltert, eindigde. 

Foto: Geert Nachtergaele

Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Tom rijdt zijn eerste toertocht Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - Met zoveel meer honger Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Tussen de koeien en de patatten Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x