Girlpower - Met zoveel meer honger

Girlpower - Met zoveel meer honger
Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Tom rijdt zijn eerste toertocht Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Tussen de koeien en de patatten Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe

Stel je eens voor. Je kijkt al dagen, weken, maanden uit naar laat ons het simpel houden: een heerlijke taart. Eindelijk is de dag aangebroken dat je hem mag opeten. Vol enthousiasme begin je dan ook aan die dag. Je kan de taart bijna aanraken, bijna! Met een vingertopje mag je van de slagroom proeven. Maar net na dat proevertje wordt de taart ineens vlak voor je neus terug weggehaald en opgeborgen. Daar zit je dan plots, opnieuw zonder taart. En nog erger: met zoveel meer honger.

Beter kan ik mijn gevoel van vandaag niet beschrijven. Eindelijk kon ik opnieuw dat startpodium op. Eindelijk kon ik opnieuw koersen. Met wat gezonde stress zakte ik dan ook af naar Wallonië om mijn eerste grote wedstrijd van het seizoen te rijden: Le Samyn Dames. Een zware wedstrijd maar ik stond er op gebrand om zo goed mogelijk te presteren. 

De start werd gegeven na drie kilometer neutralisatie en ik voelde opnieuw de adrenaline die ik zo gemist had. Ik weet niet of ik het een verslaving kan noemen, maar een weg naar voren zoeken in zo’n groot peloton vind ik fantastisch. Ik kon dan ook al snel opschuiven naar de eerste rijen. Tot ik plots na nog geen vijf kilometer mijn achterband voelde zakken als een leeglopend springkasteel.

Plat? Ik plat? Dat kan niet? Ik rijd nooit plat? De ontkenningsfase duurde maar tien seconden. Mijn achterwiel prikte het droomballonnetje boven mijn hoofd meteen stuk. Ik sta wel plat Docx, verdoeme. Mij laten uitzakken in zo’n groot peloton was nog niet zo simpel als ik dacht. Eindelijk achteraan het peloton met het hand in de lucht, reden de auto’s me in volle snelheid voorbij. Het leek wel eeuwen te duren voor ik mijn ploegwagen in de verte herkende.

Ja uhh, ik sta plat. Wat moet ik dan ook al weer doen?  Ik die nooit plat rijd, kon zich wonder boven wonder herinneren dat je je ketting helemaal rechts moet leggen. Tak, tak, tak. Ik die normaal altijd sukkel om mijn wielklem los te krijgen, had mijn wiel er op 1 2 3 uit. Maar het andere wiel leek geen zin te hebben de wedstrijd verder te zetten. Eindelijk bevestigd zag ik het peloton niet eens meer in de verte. Ik begon aan mijn hopeloze klus…

Even leek ik opnieuw het peloton te kunnen bereiken. Ik kon achter de ploegauto snelheid maken en de andere auto’s voorbij rijden. Totdat de commissaris daar anders over besloot. De ploegwagen werd terug gefloten en ik zat opnieuw met mijn gezicht in de wind. Best wel dom denk ik dan, de wedstrijd was nog geen vijf kilometer ver en toch mocht ik niet achter de auto terugkeren…

Eens de laatste wagen mij gepasseerd had, passeerde er in mijn hoofd een donderwolk. Uit reflex sloeg ik hard met de vuist op mijn stuur. Slim was dat achteraf gezien niet echt. Mijn hand is uit protest blauw en dik geworden. Eigen schuld. 

‘Dour est tout droit madame!’ Oui oui meneereke, merci. Vol tegenzin reed ik rechtstreeks naar Dour, waar de finish hoorde te zijn. Mijn benen voelden aan alsof ze bergen konden verzetten. In heel de winter had ik me nog niet zo goed gevoeld als nu. Dan dondert het in je hoofd eens zo hard natuurlijk. Eenmaal de finishlijn bereikt in Dour, toch nog even net als het jaar daarvoor een eigen finishfoto genomen. Voor bij mijn collectie finishfoto’s van Le Samyn.

Hopelijk kan volgende editie eindelijk eens iemand anders mijn finishfoto maken. ;)

 

Als je graag op de hoogte blijft van mijn blogberichten of een vraagje hebt mag je me altijd contacteren via mail (mieke.docx@hotmail.com) of via mijn Facebook-account (https://www.facebook.com/MiekeDocx). Je kan mij ook volgen op Twitter (https://twitter.com/MiekeDocx).

 

 

 

 

 

Girlpower - Mijn Spaanse start Manu wil fietsen Girlpower - Een Belgisch Kampioenschap in mijn achtertuin Girlpower - Tour of Guangxi deel II Girlpower - Tour of Guangxi deel I Katrijn en de wielertoerist The Madrid Challenge by La Vuelta: a real challenge it was Girlpower - Tour de Kermesse Girlpower - Ma Course Girlpower - Update Girlpower - Provinciaal kampioen Girlpower - De finishlijn Girlpower - Iets met haat, liefde en wat stenen Pauline fietst (loopt en zwemt) in Abu Dhabi Girlpower - Genietend afzien Girlpower - Mijn Belgisch Kampioenschap Girlpower - Over dromen en een middelvinger Girlpower - Refreshed Girlpower - Storm & regenbogen Girlpower - Herhalingen Girlpower - De foute ontsnapping Girlpower - Op het kantje Girlpower - Van een contrast gesproken Girlpower - Chasse de Docx Girlpower - Mijn fantastische Tour de Feminin Girlpower - Mijn roze koffer Girlpower - Van vijanden naar beste vrienden Tom rijdt zijn eerste toertocht Girlpower - Wieder diese verdammte Scheiße Berg Girlpower - Tussen het kader Girlpower - 10 000 luchtballonnen Girlpower - Dwars door de wind Girlpower - Mijn langste wedstrijd ooit Girlpower - Mijn snelste kasseistrook ooit Girlpower - Batterij bijna leeg Girlpower - De kop is er af Girlpower - Wie is de Mol Girlpower - Position switch Girlpower - De vloek van de Kasteelcross Girlpower - In schoonheid afsluiten Girlpower - Revanche Emma, Kobe en Stijn gaan samen mountainbiken Girlpower - Liefste moeder aller crossen Girlpower - Tussen de koeien en de patatten Girlpower - Winterslaap Girlpower - Miss Flandrienne Wielermeisjes schitteren in meidenparade Girlpower - Afkicken Girlpower - Mag ik me even voorstellen Camille wordt lid van een jeugdwielerclub Wouter en Arthur trekken door Nederlands Limburg Corné van Kessel startte op verkeersvrij trainingsparcours Jonge benen op wielerkamp Matthijs is Zot van Enduro Elke Vanhoof is een straffe BMX-ster! Win een JBC fiets-T-shirt Viktor verkent het BK parcours Jasper is zot van mountainbike Jürgen, Jaan, Jules en Ella maken een filmpje Rik beleeft topdagje in Betekom Axana en Jelle trainen veilig in Veurne Kiona besmet familie met wielermicrobe
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x